Здраво! Ја сам Љубица Милутиновић, оснивач NITI Designed kilims & blankets. Рођена сам у малом граду Брусу, у Србији. Архитекта сам по професији, живим и радим у Београду, а тренутно сам и кандидат за доктора наука (истражујем архитектонско наслеђе) на Архитектонском факултету у Љубљани, Словенија.

Моја професионална позадина укључује рад као пројектант ентеријера, архитектонски надзор на градилишту и као архитекта сарадник у Градској управи Београда. Започела сам пројекат НИТИ у 2016. години из страсти да стварам врхунске ручне производе са најталентованијим ткаљама Србије и да унесем нешто јединствено у људске животе. Такође, желим да користим ове производе као средство позитивног друштвеног утицаја, истовремено доприносећи очувању аутентичног и традиционалног заната.

 

 

Учествовала сам на бројним пословним и предузетничким курсевима у Србији и иностранству. Остале моје страсти укључују фотографију, цртање илустрације, фолклорне игре, читање и дуге шетње, јер све најбоље идеје долазе током њих …